De speelotheek: gewoon even speelgoed lenen                                                      

In het kort: een speelotheek is voor speelgoed, wat een bibliotheek voor boeken is. Je sluit een abonnement af voor een jaar en leent het speelgoed iedere keer voor 3 weken.

 

Waarom een speelotheek?

Al spelend leren kinderen van alles!

Naast het speelplezier ontwikkelen ze ook hun sociale vaardigheden, motoriek, denkvermogen en taal. Belangrijk dus dat speelgoed bij de ontwikkelingsfase van het kind past. De speelotheek biedt je de mogelijkheid om altijd over gevarieerd speelgoed te beschikken en is zeer geschikt voor kinderen van 0-12 jaar, vaders, moeders, opa’s, oma’s en verzorgers, die al dan niet beroepsmatig met kinderen werken.

Het zelf aanschaffen van speelgoed is echt niet altijd nodig: tijdelijk lenen is een hele goede optie. En dat kan bij de speelotheek!

Voordelen: variatie, ruimtebesparing, leren (samen) delen, duurzaam en dus beter voor het milieu. en natuurlijk kostenbesparing.

 

Veel variatie en nooit uitgespeeld raken

Het is niet altijd duidelijk of je kind al aan moeilijker speelgoed toe is. Bij de speelotheek kun je eerst een en ander uitproberen. Wanneer een kind op iets is uitgekeken, ruil je het in de speelotheek gewoon weer om voor iets anders!

We hebben een groot assortiment speelgoed, waaronder (educatieve) spellen, puzzels, buitenspeelgoed, verkleedkleding, Duplo, Playmobil en babymateriaal.

Vanzelfsprekend vernieuwen wij ons assortiment regelmatig. Zo blijf het leuk om iets te lenen.

Kom gerust eens bij ons kijken!